(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Štěpánčiny perníčky
Potřebné ingredience
36dkg cukru 4 celé vajíčka 1 žloutek lžička skořice trošku anýzu a hřebíčku 25dkg vlažného medu 100dkg hladké mouky + 1,5dkg sody vajíčko na pomašlování poleva: 1bílek 20dkg přesátého práškového cukru 1 čajová lžička octa
Postup přípravy
Recept mám od mojí babičky :-). Letos je budu péct potřetí.
Cukr s vajíčky a žloutkem utřeme, přidáme skořici, hřebíček, anýz a med a dobře promícháme.
Postupně přidáme mouku se sodou. Dobře vypracujeme těsto a necháme odpočinout.
Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary, pomašlujeme rozšleh. vajíčkem a upečeme.
Polevu třeme do zhoustnutí. Nebude kyselá, ocet se vypaří a poleva krásně ztuhne ,-).
Nazdobíme perníčky. Tyto perníčky jsou měkounké od prvního dne.
K hotovým perníčkům dáváme kousek čerstvého jablíčka.
Perníčky nasají vlhkost a jsou krásně měkké ,-).
Jsou vyzkoušené, moc dobré, nadýchané...mňam!
Cukr s vajíčky a žloutkem utřeme, přidáme skořici, hřebíček, anýz a med a dobře promícháme.
Postupně přidáme mouku se sodou. Dobře vypracujeme těsto a necháme odpočinout.
Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary, pomašlujeme rozšleh. vajíčkem a upečeme.
Polevu třeme do zhoustnutí. Nebude kyselá, ocet se vypaří a poleva krásně ztuhne ,-).
Nazdobíme perníčky. Tyto perníčky jsou měkounké od prvního dne.
K hotovým perníčkům dáváme kousek čerstvého jablíčka.
Perníčky nasají vlhkost a jsou krásně měkké ,-).
Jsou vyzkoušené, moc dobré, nadýchané...mňam!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé